پايتخت افغانستان امسال با بدترين آلودگي هوا روبروست و تنها در سال گذشته حدود 30 هزار نفر جان خود را به دليل بيماريهاي مرتبط به آلودگي هوا از دست دادند.
پايتخت افغانستان با جمعيتي حدود 6 ميليون نفر امسال با بدترين و آلودهترين هوا مواجه است و دلايل اصلي اين آلودگي شامل سوختهاي بيکيفيت، خودروهاي فرسوده و سوزاندن لاستيک خودرو، پلاستيک و زغال سنگ براي گرما و پخت و پز ميباشد.
به گزارش «منافن»، براي بسياري از افغانها آلودگي هوا قاتل خاموش است؛ براساس برآوردهاي پژوهشگران مستقل شمار افرادي که سال گذشته به دليل بيماريهاي مربوط به آلودگي هوا در افغانستان جان باختند حدود 30 هزار نفر بوده که به مراتب بيشتر از قربانيان حملات تروريستي در اين کشور است.
منافن ميافزايد که آلودگي هواي کابل به سطح «بسيار خطرناک» رسيده است و اکنون اين شهر در صدر فهرست آلودهترين شهرهاي جهان قرار دارد و در برخي از بخشهاي شهر آلودگي به 247 ميکروگرم در متر مربع ميرسد.
آلودگي هوا چهارمين عاملي است که به مرگ زود هنگام منجر ميشود و سالانه بيش از 7 ميليون نفر از بيماريهاي مرتبط با آن جان خود را از دست ميدهند.
چندي پيش نيز «فارين پاليسي» در گزارشي ريشه شيوع بيماريهاي تنفسي در افغانستان را مشکلات مالي مردم اين کشور دانسته بود زيرا آنها براي تامين گرماي مورد نياز خود در زمستان هرآنچه در دسترس دارند را ميسوزانند.
بسياري از مردم با سوزاندن مواد پلاستيکي و يا زغال سنگ گرماي مورد نياز خود را تامين ميکنند و استفاده صنايع از سوختهاي داراي سرب و ضايعات نيروگاههاي انرژي به بحران آلودگي هوا در افغانستان ميافزايد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11989
تگ ها: